<$BlPerşembe, Mart 08, 2007>

<$Bl

merhaba,

4 cepheye yönü olan bir teras katında oturuyoruz biz, her mevsim her saat güneş alan bir teras.Bu da çok sevdiğimiz bitkilerle, ağaçlarla uğraşabilmemize imkan veriyor.Balkonda kızlarla toprakla uğraşmayı çok seviyoruz.Geçen sene bir kaç saksı domates de yetiştirmiştik.Geçtiğimiz günlerde yeni bir grupla tanıştım; Pembe Domates Ağı.


Evde, balkonda pembe domates yetiştiren insanları bir araya getiren, çok keyifli bir ağ bu.Şurada zengin içerikli bir blogları, şurada da konuşup, tartışılan bir yazışma grubu var.

Grubun 11 Şubat tarihli ilk toplantısının ardından yayınladıkları bir de manifestosu var;
--------------------------------
P.D.A. 2007 Manifestosu:
•Bizler, 2006’da bu ülkenin ürünü olan ve gelecek kuşaklara miras bırakılması gereken doğal tohumlara, nesli kurumaya yüz tutan, leziz “pembe domatesler” üzerinden sahip çıktık!
•Onları 2007 ve gelecek yıllarda da evlerde, balkonlarda, bahçe ve tarlalarda, “temiz” toprak ve doğal yöntemlerle yetiştirmeye azimliyiz!
•Onların da bu domatesleri aynı renk, aynı güzel koku, aynı lezzet ve aynı doğallıkta sürdürebilmesi için elde ettiğimiz tohumları çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aktarmakla sorumluyuz.
•Bunun için kendi aramızda yardımlaşırken tohumlarımızın genetiği ile oynanmaması, "terminatör" teknolojiler eliyle endüstriyel hale gelmemesi için pembe domates ağının genişlemesine çalışacağız!
--------------------------------

Balkonunuzda domates yetiştirmek, marketten alacağınız kırmızımsı,plastik domates rolü yapan şeyler yerine kokulu,katkısız mis gibi pembe domatesler yemek isterseniz, önümüzdeki günlerin tam tohum ekim zamanı olduğunu hatırlatmak isterim.Size yardımcı olacak bir çok insan var P.D.A içerisinde.


Selamlar,

<$Bl0um:

<$BlYorum Gönder