<$BlPazartesi, Kasım 27, 2006>

<$Bl

merhaba,

Bloggerın beni çileden çıkartıp, mesaj yazdırmadığı geçtiğimiz ay bir çok şey geldi geçti tabi.
Semih Balcıoğlu'nu kaybettik, Cumhuriyet Bayramı geçti, Ilgaz taşındı, Pino işinden ayrılıp yeni bir hayata başladı, bir sürü animasyon izledim, yeni kitaplarım geldi postadan, gümrükten, hiçbirine değinemeden geçiyoruz bu sefer.

10 Kasım geldi, geçti.Varlığımızı, kaldıysa eğer, onurumuzu borçlu olduğumuz Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümü.Yarattığı Cumhuriyetin en zayıf, en korumasız olduğu bu dönemde Mustafa Kemal'i anlayan ne az insan olduğunu görüp kahroluyorum.Avni Arbaş'ın muhteşem portresiyle geç de olsa anıyorum.


Cumartesileri kendime ayırayım demiştim, olmuyor, işler sarkıyor cumartesiye, hatta pazara.Blogger bana, ben hayata yetişemiyorum uzun lafın kısası.

Yeni bir çizim ekleyeyim, sonra devam ederiz :)

Büyük versiyon için tıklayın


Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Tam bir ay olmuş son mesajı yazalı :(
Blogger tam bir aydır hata veriyor mesaj yazmaya kalktığımda.Blogger yardıma yazdım, forumlara yazdım ama bir şey çıkmadı, halen de sürüyor problem.Böyle bir ihtimali gözönüne alıp, yazdığım her mesajın html bir kopyasını word dökümanı olarak saklamıştım.Yeni bir blog alıp tüm mesajları taşıdım buraya ama oldukça vakit aldı.
Çizgiliblog'un blogger adresi artık;
http://cizgiliblogv2.blogspot.com/
Eski adrese link verdiyseniz, düzeltmenizi rica edeceğim.

Selamlar

<$Bl

merhaba,

Semih Balcıoğlu, Cemal Nadir için;
"Cemal Nadir karikatürümüzde çok önemli bir kilometre taşıdır.Gerçek karikatürü ilk çizen ve okura sevdiren büyük ustadır" demiş.
Cemal Nadir öldüğü zaman cenazesine 40.000 kişi katılmış, Beyazıt'ı Sirkeci'ye bağlayan yollar trafiğe kapatılmış, esnaf dükkanını açmamış saygısından ama Cumhuriyetimizin ilk yıllarının bu çok önemli karikatürcüsünü bugün heveskarlar dışında hatırlayan pek az ne yazık ki.

Eczacıbaşı Sanal Müzesinde,
Cemal Nadir'e ayrılmış sayfalarda ustanın yanılmıyorsam 180 tane karikatürüne, AmcaBey bantlarına, biyografisine ve hakkında yazılan yazılara ulaşabilirsiniz.Küçük görsellere tıklayınca bir boy büyüyen görseller, bir daha tıklama daha büyük boy olarak da açılıyor. Bir görsele 3 adımda ulaşmamızı sağlayan Sanal Müze yetkililerini de alınlarından öpüyorum bu vesileyle :)

Karikatürist
Kamil Yavuz, Cemal Nadir'in 100.yaşgününde, 2002 yılında "Cemal Nadir Caddesi" isimli bir kitap hazırlamış, kendi imkanları ile bastırmış. 2. baskısı tükenen kitabın az sayıda kopyasına Kamil Bey'e ulaşarak edinebilirsiniz.


1950(Bütün Cepheleriyle Cemal Nadir) ve 1955 (Cemal Nadir ve AmcaBey) yıllarında Hilmi Yücebaş isimli bir yazarın Cemal Nadir hatırasına çıkarttığı 2 kitap var bende, kendi ellerimle ciltledim :) Kamil Bey'in kitabı daha büyük boy, daha fazla fotoğraf içeren derli toplu bir kitap olmuş.

Kamil Bey'in "7'den 70'e herkes için... Örnekleriyle Uygulamalı Karikatür Nasıl Çizilir?" isimli bir eğitim kitabı da var, ÇizgiliBlog okurlarının ilgisini çekebilir belki diye ona da bir
bağlantı vereyim.
KamilYavuz.net adresinde Kamil Bey'in çalışmalarına ve diğer kitaplarına ulaşabilirsiniz, oldukça üretken bir sanatçı.

***


Cilt demişken, geçtiğimiz haftalarda kendi dergilerimi dikmeyi ve sert kapakla ciltlemeyi öğrendim, çok keyifli bir uğraş.Vaktim olduğunda fotoğraflı bir sayfayla adım adım cilt yapmayı anlatacağım.Ben kendim araştırırken herhangi bir Türkçe örneğe rastlamadım çünkü.

Son dönem kartlardan birinin görüntüsü ve linkiyle mesajı kapatayım.


Büyük versiyon için tıklayın

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Uzun süredir fotoğrafla ilgilenmiyorum, daha önce yapılanı yeniden yapmak heyecanlandırmıyor beni artık.Ara sıra çiçek fotoğrafları çekiyorum siyah-beyaz, o kadar.Onlardan biri, mandalina çiçeği;


Büyük versiyonu için tıklayın


***


Bugün akşam cnbc-e'de, saat 22:00'de Kim Ki-Duk'un Bin-Jip filmi var, izlemediyseniz aman kaçırmayın.

yazan: <$BlMehmetSaygina href="<$Blhttp://cizgiliblogv2.blogspot.com/2006/11/mandalina-iei.htmltle="permanent link"><$Bl10:24 ÖS 

<$Bl

merhaba,

Frank Miller'ın "300" isimli 5 sayılık muhteşem bir çizgiromanı vardır. Lynn Varley ile hazırladığı bu çizgiromanın, haberiniz olmuştur belki, filmi hazırlanmakta.
Filmin bloguna buradan gidebilirsiniz.

Büyük versiyonu için tıklayın


Sin City'de olduğu gibi bu filmde de mavi perde önünde oynatılan oyuncular bilgisayarda hazırlanan mekanlara yerleştirilmişler, yine çizgiromandaki havaya oldukça yakın bir sonuca ulaşılmış gibi görünüyor, oldukça heyecanlandırıcı.
Trailer'ı izleyip kendiniz karar verin.



***


Kendi işlerimden biriyle kapatayım mesajı;

Sevgi tomurcukları

Selamlar :)

<$Bl

merhaba,

Digital Arts dergisinden Gökhan Okur'un, pek çok ilüstrasyon ve ödüllü animasyonlarına yer veren
web sitesi dışında, çok canlı tutmasa da bir blogu var.
Benim Gökhan'ın en beğendiğim işlerinden, "
Kill the guy called emperor" serisinden 2 kare eşliğinde bağlantıları vermiş olalım.



Selamlar,

<$Bl

merhaba,

DigitalArts dergisi 4. sayısıyla bayilerde olacak bir kaç gün içerisinde.
4.sayının kapağı altta;





4.sayının maketini, buraya tıklayarak Pdf olarak görebilirsiniz.

Ceyhun'un tanıtım yazısını da aşağıya yapıştırıyorum;

-----------------------
Yine dopdolu bir içerikle karşınızdayız. Bu sayının içeriği hakkında bilgi vermeden önce bizlere göndermiş olduğunuz öneri ve talepleriniz elimizden geldiğince yer vermeye çalışıyoruz. Geniş bir alanı kapsayan Digital Arts dünyasında tüm konulara aynı anda bir dergide yer vermek takdir edersiniz ki oldukça zor.

Dergimizde bazı konulara hakkıyla yer verebilmek için dönem dönem belli konulara ağırlık veriyoruz. Ama bu yoğunluğu zaman içerisinde tüm konulara yayma düşüncesindeyiz. Bir süredir aramızda olmayan Gülnur Güvenç, sizler için farklı tarzıyla ilginç bir köşe yazısı hazırladı. ‘Tertium Non Data’ ismini verdiği köşesinde konsept olarak bir Tarot kartının hazırlık sürecini ele alan yazarımız aynı zamanda bilgisini de ayrıntılı olarak sizlerle paylaşıyor. Bilgisayarın olanakları tıkandığında gerçek hayattan veri kullanımı ve esnekliğinin nasıl işe yaradığına ise Serdar arkadaşımızın yazısında tanık olacaksınız. Ömer Durmaz vektörel çizim teknikleri doğrultusundaki yazı dizisine devam ediyor. Gradient Mesh uygulama örneklerine yer verdiği yazısıyla sizlerle buluşan Durmaz gelecek aylarda konuları derinlemesine incelemeye devam edecek. Ömer Durmaz vesilesiyle aramıza katılan Ahmet Çoban da profesyonel konularıyla bizlerle olacak. Bu ay için, Serdar Bilginer’in yazısına dikkat etmenizi öneririm. Bilgisayar temelli tasarım alanında çalışmalar üretirken zaman zaman kendi malzemelerimizi kullanarak üreteceğimiz özel doku ve fırçalarla tasarımlarınızı nasıl zenginleştireceğiniz konusunda ilham alabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi bu sayımızda bir de röportaj ve portfolyomuz bulunmakta. Mehmet Gözetlik ile yaptığımız röportajı okurken aralardan önemli notlar çıkarabilirsiniz. Severek yaptığım bu röportajı okumanızı öneririm. Öte yandan her sayımızda var olan ve klasikleşen köşeleriyle Mehmet, Emrah, Bora, Berkay, Savaş Gökhan, Görkem ve multimedya konularında yazan Emre ile zengin bir içerik sizleri bekliyor.
Ceyhun Akgün - E-MAIL: ceyhun@digitalarts.com.tr

-----------------------

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Ilgaz Ozveren, Flash animasyonlarından oluşan portfolyosunu yayına aldı geçen hafta :) 12 çok sevimli ekart var şu an portfolyosunda, mutlaka bakın.Blogundan da nefis kısa yazılarını takip ediyorsunuz umarım :)



***

Bazen link değişimi ile ilgili mesajlar alıyorum, unutkan bir insanım ben, söz verip de linkini eklemediğim ya da benim hiç keşfetmediğim ilüstrasyon-animasyon blogu olan blogger arkadaşlar bana adreslerini gönderirlerse bir seferde herkesin linkini eklemek istiyorum sağ tarafa.Ha blog olmaz, site de olur.

***


Bugün ilüstrasyonum yok ama nefis bir albüm önerim olacak.Son bir kaç senedir dinlediğim en iyi albümlerden, "Dreaming Through the Noise", Vienna Teng diye 27 yaşında bir ablamız söylüyor,bir kaç kere dinleyip, iyice bir bellemek lazım :)

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Yeni bir ekart görüntüsü, bu sefer
animasyonu da mutlaka izleyin, eğlenceli, interaktif bir animasyon oldu :)



***

Bu arada, alttaki bannerı istediğiniz yerde, istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.


Selamlar.

<$Bl

merhaba,

Yeni bir Flash oyun için hazırladığım giriş animasyonundan, bol Red Kit etkileşimli bir ekran görüntüsü;


Büyük versiyonu için tıklayın



Grafikleriyle, müziğiyle bayağı eğlenceli bir oyun oldu, burada oynayabilirsiniz.

Bu arada, Necla Hanım'ın kitabını yayıyoruz değil mi?

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Yine iki mesaj arasını uzatmışım ama çok yoğun geçiyor günler.

Allah uzun ömür versin anneannem Necla Hanım ve onun da annesi Kadriye Hanım hala hayattalar, daha önce çektiğim birer fotoğraflarını yayınlamıştım ÇizgiliBlog'da.

Anneannemin uzun süredir üzerinde çalıştığı bir kitabı vardı, 26 Ağustos'ta, ki doğumgünüm olur, nihayet kitap yayınlandı :)
Kapağını DigitalArts dergisinden Serdar Darendeli'nin bir çalışması üzerine hazırladık, yayına ben hazırladım, Alev Dikici matbaasında basıldı.Baskısıyla, içeriğiyle dört dörtlük bir kitap oldu, Mavi Kelebek.
Aşağıda kapağı görünen kitabı PDF olarak Rapidshare'e de yükledim, vaktiniz olursa indirir okursunuz, imkanınız varsa mümkün olduğunca bu linki paylaşmanızı rica edeceğim, blogunuzda, forumlarda, uygun olan her yerde :)
80 yaşında bir hanımefendinin çocukluğundan başlayan, fotoğraflarla desteklenen,"Pembe Dizi" kıvamında hayat hikayesi.

Büyük versiyonu için tıklayın


KİTABI PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN (4.53MB)

Kitabı elinde gören
Necla Hanım çok mutlu oldu, bileklerine ağrı girecek şekilde kitap imzalamakla meşgul :)

***


İlüstrasyonsuz göndermeyeyim sizi, son yaptığım ekartlardan;

Büyük versiyonu için tıklayın


Selamlar :)

<$Bl

Serenat yapan ördekler, kendim çizdim diye söylemiyorum, çok tatlılar :)

Büyük versiyonu için tıklayın


E-kart olarak göndermek için buraya tıklayın.

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Ilgaz'ın 5 sorusu var, okumanızı, mümkünse cevaplayabilmenizi isterim.

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

FlashFunPages.com için yaptığım bir diğer ekart;


Büyük versiyonu için tıklayın



Ekart olarak izlemek,arkadaşlarınıza göndermek için buraya gitmek gerekiyor :)

Nedense bloggerın "word verification" görselleri bir türlü görünmüyor bende, yorumlara cevap yazamıyorum, kusura bakmayın :(

Selamlar,


<$Bl

merhaba,

Armağan Üçok Gönenç çok başarılı ilüstrasyonları olan bir blog yazarı.1974 doğumlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Çizgi Film bölümü mezunu, serbest çalışan bir ilüstratör, animatör ve ressam.
Aşağıda örnek bir çalışmasını göreceğiniz Armağan'ın
sitesine buradan, blogu EsinPerisi.com'a buradan ulaşabilirsiniz, hakkında daha detaylı bilgi almak için de buraya tıklıyoruz.



Armağan'ın blogunda GIF animasyon yapımı ile ilgili bir yazı ve görseller bulunmakta, benim çok hoşuma gitti, bu sayfayı da mutlaka görün.


Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Bir kaç senedir yapmayı planladığım ancak geçen sene hayata geçirebildiğim bir proje var.Özgün bir proje değil, webde yapılmış örnekleri mevcut ama bizimki oldukça neşeli oldu, benzerlerinden sıyrıldı diye düşünüyorum :)

Türkiye'de Mynet ile tamamladığımız bir proje oldu, ismi KlipKlak.Cıvıl cıvıl bir arayüzü kullanarak, seçimlerinizi yapıp kendi filminizi oluşturarak arkadaşlarınıza gönderebildiğiniz, size yönetmen olma şansı veren bir Flash animasyon projesi.Bir nevi ekart ama içeriği siz belirliyorsunuz.
Klipklak Mynet'in arkadaşlık servisi içerisinde hizmet veriyor, üye olarak deneyebilirsiniz.





MyFunMovies.com ise aynı uygulamanın İngilizce versiyonu, buna üye olmaya gerek yok.Halen çalıştığım firma tarafından yürütüldüğü için sık güncellenip, kullanıcıya daha fazla imkan verecek bir versiyon bu, sürekli olarak yeni karakterler, geri planlar vs. eklenecek.

Arayüzünden 2 örnek var aşağıda, 2 de karakter görüntüsü ekledim.
MyFunMovies.com adresinden kendiniz de deneyip, filmlerinizi arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.




Programlamasını Ayhan Gökoğlu yaptı, grafik tasarım ve animasyonları ben yaptım.Hemen hemen 7-8 ay süren bir proje oldu.

Bu arada, 3 sene aradan sonra nihayet yeni portfolyom yayına girecek bir süre sonra.1 ay, olmadı 2 ay içerisinde kapsamlı bir şekilde dönüyor MehmetSaygin.com :)

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Son dönem ekartlarımdan birinin ekran görüntüsüyle başlayalım;





Buraya tıklayarak animasyonu izleyebilirsiniz.


***


Digital Arts dergisinin 3. sayısı çıktı, ilüstrasyon ağırlıklı bir sayı oldu diyebilirim.
Röportaj bölümünde, çalışmalarını çok beğendiğim Candaş Şişman var bu sayıda, çalışmalarının baskısı da gayet iyi olmuş, dergiyi elime alıp baktıkça keyifleniyorum :)

Candaş 1985 İzmir dogumlu.İzmir Güzel Sanatlar Lisesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi Çizgi Film Animasyon bölümünü kazanmış.Erasmus programı kapsamında 3. sınıfı Hollanda'da okuyacakmış.Animasyon,motion grafik ,resim,illüstrasyon,grafik tasarım alanlarıyla ilgileniyor.

Aşağıda 2 çalışmasını göreceğiniz Candaş'ın
Deviantart galerisine de buradan ulaşabilirsiniz.Çalışmalara tıklayarak büyük versiyonlarını görebilirsiniz.







Dgital Arts'a dönersek, ben bu sayıda Flash animasyonlar içinde döngülerin kullanımını anlattım.Döngülerin çok küçük dosya boyuyla animasyonlarımızı nasıl renklendirebileceğini, canlandırabileceğini kısa bir animasyon üzerinde aşama aşama göstermeye çalıştım.





Derginin editöryal yazısının içerikle ilgili kısmını aşağıya yapıştırıyorum, yazının tamamına derginin henüz faaliyete geçmemiş sitesinden okuyabilirsiniz.

Digital Arts 3. Sayı Genel içerik konuları.

Boyama ve taslakların oluşturulmasına Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Flash gibi yazılımlar kullanıldı.

Görkem'in yazısında geçen sayı genel olarak girdiğimiz Illustrator'un LiveTrace uygulamasının detaylı incelemesi yapıldı. Bu yazı ile birlikte konu hakkında derli toplu bir kaynak oluşturmuş olduk. Ardından konunun devam niteliği taşıyan farklı bir konu var.

Ömer'in yazısı LiveTrace yada benzeri bir durumda el çiziminin renklendirilmesi üzerine, renk ve ışık bilgisi doğrultusunda önemli bilgiler veren zevkli bir yazı olmuş.

Boyama konusuyla ilgili olarak aramıza yeni katılan Korhan arkadaşımızın yazısı konuya farklı bir yaklaşımla güzel bir tutorial hazırlamış. Korhan'ın yazısında ki uygulama çalışma hayatında çok karşılaştığımız problemlere, çözümlere ışık tutuyor.

Gökhan ise kendine has uygulama ve anlatım biçimiyle Flash üzerinde esprili bir hurda araba illüstrasyonu uygulaması anlattı. Severek okuyacağınızı düşünüyorum.

Boyama ve illüstrasyonda "Dinamik Kompozisyon" yazısıyla Emrah başarılı yalın anlatımıyla çok güzel bir yazıyı kaleme aldı. Yazısında bir çok alanda kullanılan önemli tüyoları bulacaksınız. Bu konuların hepsi boyama, illüstrasyon konularıyla ilgilidir.

Mehmet ise animasyon araçlarında bir standart haline gelen Flas h ile "Animasyon Döngüleri" isimli yazısıyla bu alanda çalışan tasarımcılar için önemli bir konuyu anlattı.

Aramıza katılan arkadaşlardan biri de Emre Eldemir. Director MX'in 3D motorunu kullanarak 3D Max belgesini kullanarak bir projenin gelişimini anlattı.

Fatih yine bir Abstract uygulamasını grafik bilgileriyle destekleyerek anlatıyor.

Berkay ise Flash 8 üzerinde hızlı çalışmak için arayüzün kullanımıyla ilgili olarak bilgilerini paylaşıyor.

Bora, web tasarımcılarına kendi deneyimleri doğrultusunda, örnekleriyle "gezilebilir web sitesi" bilgilerini anlatıyor.

Selamlar,



<$Bl

merhaba,

Yeni bir ekart görüntüsü;





Bu çalışmada denizi 3 boyutlu yazılımlarla hazırlamak da mümkündü ama hem yazılımlara yabancıyım hem de animasyonun dosya boyutunu bayağı şişirecek bir uygulama olacaktı.Ben de manuel olarak bir desen ve shape tweenlerle halletmeye çalıştım.

Buradan animasyonu izleyebilir, ekart olarak gönderebilirsiniz, 6 Ağustos Dünya Arkadaşlık Günü'ymüş :)



***



6 Ağustos'da önemli bir diğer olay, MMIstanbul.org – Istanbul Adobe Kullanıcı Topluluğu'nun, Adobe Flash Programının 10. yılı dolayısıyla gerçekleştireceği "FlashDay" Seminer - Partisi.
Sevgili Flash'ımız 10 yaşına gelmiş, gözlerim yaşardı :)
Programla ilgili bir sayfa hazırlanmış, detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.DigitalArts dergisi ekibinden arkadaşlar da katılacaklar.

***




Türkçe blogların ve bloggerların kaynaşma noktası BlogKardesligi.com için bir banner hazırladım.Bu banner'a ve diğerlerine bu sayfadan ulaşabilir, BlogKardesligine destek verebilirsiniz. Bannerları nasıl kullanacağınıza dair detaylı bilgiye sayfadan ulaşabilirsiniz.

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Yeni bir ekart görüntüsü;




Buradan da animasyona ulaşabilirsiniz.

***


No Fat Clips!!! arşivlerinden nefis bir animasyon linki vereyim; CodeHunters.



Buradan detaylı bilgi ve tüm linklere ulaşabilirsiniz, 550mb'lık bir MPEG2 linki bile var ama 150mb'lık Quicktime dosyası da fena değil.

İyi seyirler :)

<$Bl

merhaba,

Tatile gittim, bilgisayarım bozuldu, döndüm işler birikmiş derken 3 hafta olmuş bir şey yazmayalı :(

2 hafta önce işlemcim öldü.Rahmetlinin ederi $30 ama bize dünyanın masrafını çıkarttı.Yeni işlemciye bu anakart olmaz, bu anakarta şu bellek olmaz, o belleğe bu ekran kartı olmaz diye bir servet ellerimden uçtu.
GarantiPC sahibi Oğuz ve yardımcısı Ahmet muhtemelen tropik bir adada bir kaç haftalık tatildeler şimdi :)
Her ikisine de teşekkür ederim, ilk defa bir bilgisayar donanımı alışverişimde burnumdan getirmeyen bir bilgisayar mağazası ile muhattap oldum.Her ikisi de kibarlıkları ve ilgileriyle işimi kolaylaştırdılar, ufak bir Bios ayarı için eve gelip yardım etmeyi bile önerdiler :)
Bu arada, Bilkom'dan dünyanın parasına aldığım ama garanti süresi bittikten 3 gün sonra bozulunca, artık biz bu markayı getirmiyoruz diye ilgilenmeyi reddettikleri Lacie monitörümü de tamir ettiler.
Adana'da olup da bilgisayarla ilgili bir alışverişiniz olacaksa tavsiye ederim, alıştığınız suratsız teknik elemanlar yerine kendi kendine robot yapıp, fuarlara katılmış bir teknik eleman, Ahmet'le, Oğuz size yardımcı olurlar.Hatta şehir dışına da kargo ile gönderiyorlar, mutlaka bir fiyat sorun.
Tık tık.

***

Serüven dergisinin son sayısı için Turhan Selçuk'un muhteşem karakteri Abdulcanbaz'ın bir kaç vinyetini yaptım(Turhan Selçuk ustanın affına sığınarak).Benim düşündüğümden biraz büyük kullanılmış, o yüzden biraz detaysız kalmışlar, yine de hoşuma gitti.3 tanesini aşağıya ekliyorum;





Bu arada, YKY'dan çıkan Abdulcanbaz serisinden 6 kitaplık setler, Ideefixe'de 32YTL yerine 9YTLden satışta.Hiç okumadıysanız, mutlaka ama mutlaka bu setle başlayın, zaten sizde tüm set varsa birisine hediye edin, kaçmayacak bir fırsat yine.
Abdulcanbaz serisi, Engin Ergönültaş'ın işleriyle birlikte benim Türk çizgiroman zirvemi paylaşır :)

Son animasyonlardan birinin ekran görüntüsü ve bağlantılarıyla mesajımı kapatıyorum, üzerine tıklayıp bu çalışmanın büyük halini mutlaka görün, bayağı beğendiğim bir iş oldu;




Buradan animasyonuna, buradan duvar kağıdı ve ekran koruyucu versiyonlarına ulaşabilirsiniz.

Ah, unutmadan, ilk dönem bir çok ekart hazırladığım Mynet.com bu aralar yeni işlerimden yayınlamaya başladı, Türkçe ekart göndermek isterseniz mutlaka Mynet'in ekart sayfalarına göz atın :)

Selamlar.

<$Bl

merhaba,

Uzun süredir fotoğraf eklemedik, zamanı geldi.Üzerlerine tıklayıp büyük versiyonlarını görebilirsiniz;





***

"Piglet davası"na, hoşgörüsüne sığınarak, Zafer Temoçin'den bir karikatürle devam edelim, 20/6/2006 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nden;

Büyük versiyonu için üzerine tıklayın

Adı anılmışken, Zafer Temoçin'in "Türk Realitesi 1999'dan 2005'e Siyasi Karikatürler" kitabı çıkmış, benim yeni haberim oldu, belki sizin de gözünüzden kaçmıştır.




Ideefixe'den alabilirsiniz.

Selamlar,



<$Bl

merhaba,

TRT'nin Disney ile yapacağı anlaşmanın haberini vermiştim, bugün Cumhuriyet gazetesinde Esra Yazdıç imzasıyla çıkan haber tam üstüne denk geldi.Üretilecek çizgi filmlerin nasıl olacağı konusunda biraz fikir de vermiş oluyor bu haber.



Haber metninden;

"TRT'nin "içinde domuz karakteri var" gerekçesiyle çocukların severek izlediği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi filmi yayımlamak istemediği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dünyaca ünlü çizgi film firması Disney'in yayına hazırladığı "Winnie the Pooh" çizgi filminde yer alan "Piglet" karakterinin domuz olması, yapımın TRT'den onay alamamasına neden oldu.Disney'in TRT'ye yayınlanması istemiyle gönderdiği seyir kasetlerinin arasında yer alan "Winnie the Pooh" ve içinde domuz yer alan diğer çizgifilmlerin de elendiği belirtildi.Filmin montajlanmaya çalışıldığı ancak Piglet karakterinin ana kahramanlardan biri olması dolayısıyla çizgi filmin yapısının bozulacağı anlaşılınca "Winnie the Pooh"u yayımlamaktan tamamen vazgeçildi."

Bu arada TRT-Disney anlaşması ile ilgili tartışmaları Çizgifilmci.com forumlarından takip edebilirsiniz

Selamlar,

<$Bl

Merhaba,

Şafak Tavkul'dan gelen önemli bir e-postayı, Bahadır Baruter'in Penguen dergisi için çizdiği bir kapakla vereyim.Konu, animasyonla uğraşan, bu alanda bir gelecek düşünen, devletin açtığı bir okulda bunun eğitimini alan pek çok kişi için çok önemli ve oldukça can sıkıcı.Sayılı animasyon fakültelerimizde okuyan arkadaşlara tavsiyem, en kısa sürede, para getirebileceğini düşündükleri hobileri varsa o konularda kendilerini geliştirmeleri...





Türkiye’nin ilk Televizyon kanalı TRT, 22 Haziran’da Disney şirketiyle “Türk animasyon sanatını çökertecek son darbe”nin anlaşmasını yapacak!
Anlaşmaya göre 88 film 914 çizgi-dizinin yayın haklarını alacak olan TRT bununla da kalmayıp, ilk etapta Türk kahramanlarından Tarkan, Karaoğlan, Dedekorkut ve Köroğlu gibi karakterler ile ilgili filmleri Disney’e yaptıracak. Atatürk ile ilgili de bir film yaptırmayı düşünen TRT yetkilileri, bu ülkenin sermayesiyle yabancı bir kuruluşa milyon dolarlar akıtacak!

Kendi hikayelerini başkalarının kalemi ile çocuklarına seyrettirmeyi planlayan devlet televizyonu, bu anlaşmadan bahsederken “Türkiye'de sadece TRT ile çalışacak olan Walt Disney, özel kanallarla herhangi bir görüşme yapmayacak.” Şeklindeki açıklamalarıyla farkını da ortaya koyuyor.

Animasyon reklam filmlerinden dizilere, sinemalarında gösterilemese bile uzun metrajlı çizgi filmlere kadar her çeşit prodüksiyonun yapılabildiği ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bölüm olarak eğitiminin verildiği ülkemizde, her türlü hikayeyi kendi keyiflerince yorumlayan Amerikan Stüdyosuna yeni kaynaklar sağlanacak!
Hepsinden öte! Disney, yarınımızın geleceği çocuklara “iyilik ve saygı” temaları altında, kendi kültür ve inançlarının sembolik göndermelerini sıkıştıracak. Öğrenme potansiyellerini en yoğun kullandıkları dönemde çocuklarımız, zaten yeterince yabancı kaynaklı çizgi dizi izledikleri günümüzde, bir de kendi efsanelerini bu kültürden bambaşka bir ortamda büyümüş çizgi filmcilerin, yönetmenlerin ellerinden izleyecekler!

Üstelik, eminim ki Disney, başka projelerine gösterdiği özenin yarısını bile göstermeyecek bu efsanelere! Hindistan’daki, Çin’deki stüdyolarında çıkarttığı ucuz işçiliğin en “ucuz” örneklerini sergileyecek Türkiye’ye.

Medyada çok başarılı bir karar edasıyla bahsedilen anlaşmada, çocuk kandırır gibi öne sürülen en şaşırtıcı konu ise, Disney Dünya Televizyon Grubu Başkanı Lorie Younger’ın çok yoğun bir programı olduğu ve geçen yıl benzer bir anlaşma yapan Yunanistan’a gitmediği halde bu imzayı atmak için ülkemize gelecek olmasıdır. Toplumun bu “şahıs”ın gelmesinden onur duymasını bekleyen TRT, anlaşmayı Conrad Hotel’de ve Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın da katılacağı bir yemekle kutlamayı planlamaktadır.

Bu ülkede sinema sanatı da zor günler geçirmiştir ve geçirmektedir! Ancak kurulduğu günden bu yana Türk Televizyon yayıncılığına ve sinemaya desteğini her zaman sürdüren TRT kurumu aynı tutumu animasyon sanatı için göstermemekte, aksine, geliştirme imkanlarını göz göre göre başka ellere teslim etmektedir! Üstelik bunu “Çocuklarımız daha kaliteli yapımlar izlesinler” bahanesiyle yapmaktadır.

Şimdi ise, hepimize düşen görev bu maili olabildiğince çok insana göndermektir!

Eğer, amacı ülkesine yayıncılıkta en iyi hizmeti sunmak olan kurumu gaflet uykusundan uyandırmak istiyorsak!

Eğer bu ülkeyi, çocuklarımızın görsel hafızasına kadar yabancı işgalinde bırakmak istemiyorsak!

Haber ile ilgili linkler:

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=152062&k=1
http://www.ntvmsnbc.com/news/375907.asp
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=132654
http://www.tercuman.com/v1/haber.asp?id=40719&baslik=

Selamlar,

<$Bl

merhaba,

Bu hafta Ece'nin kolunu dirsekten çıkardık, ellerinden tutunca ayağa kalkmayı çok seviyor, o oyunların birinde oldu sanıyorum, nasıl oldu tam bilemiyoruz.Neyse ki, keyfi yerinde, mutlu bir çocuk, bu durum da keyfini pek kaçırmadı, fotoğraflarda görebilirsiniz.Böyle sıkıntılı bir havaya girmeyince, 6 aylık çocuğun kolunu öyle sargıda görmek kendi içinde komik bile geliyor insana, çok sevimli.

Fotoğraflara tıklayarak büyük versiyonlarını görebilirsiniz.

***

Bu hafta DigitalArts dergisinin 2. sayısı bayilere dağıtıldı.Benim bu sayıda "Flash ile yürüme animasyonu" içerikli yazımla katkıda bulunduğum dergi ile ilgili detaylı bilgiyi daha önce vermiştim.

***
Bu mesajımızı da ilüstrasyonsuz, animasyonsuz kapatmayalım;


Büyük versiyonu için çizime tıklayın.


Flash animasyon olarak izleyip, doğumgünü olan bir arkadaşınıza göndermek için de buraya tıklayın.

Selamlar,